Comprovar funcionament de la font d’alimentació del pc

Segurament, més d’un cop heu tingut algun problema per arrancar el PC i us heu preguntat si seria un problema amb la font d’alimentació… Com podem comprovar-la ???

Tan sols necessitem un tester i un tallet de cable per fer un pont.

El primer pas es desconnectar el connector gros que alimenta la placa, i després cal fer un pont entre el cable verd i qualssevol de negre com es pot observar a la imatge:

Amb això el que aconseguim es posar en marxa la font d’alimentació (cal connectar-la a 220v, es clar), veureu que s’encén el ventilador i després podreu comprovar les tensions que us poso a continuació segons el número de pins…

Si les alimentacions són correctes, tansols falta comprovar l’interruptor, si també està correcte, serà segurament un problema amb la placa…

Salut !!

Voleu un NAS bé de preu ???

Sovint ens trobem amb el problema que els fitxers els tenim repartits en varis ordinadors de casa o de la feina i heu d’accedir en xarxa anar buscant a quin està….

Amb el perill que això comporta, ja que es fàcil que perdeu la informació d’un ordinador, virus, fallo del disc dur, del S.O., etc…. Que millor que tenir tota la informació guardada en un aparell que suporta molts disc durs, molta capacitat, i la possibilitat de treballar en RAID via soft per més seguretat…. Estem parlant d’un NAS

Al mercat hi ha molts aparells que ja venen fets, però si vols reciclar algun pc antic, tenim un software basat en FreeBSD que fa de NAS i molt més, estem parlant de FREENAS. Es altament configurable i pots utilitzar moltissims protocols, FTP, NFS, Rsync, Web server, Bitorrent, SMB, i molts més… També pots crear grups d’usuaris amb diferents privilegis.

Web per fer copy/paste http://cl1p.net

A vegades us heu trobat que necessiteu fer un copiar/pegar “a distància” entre 2 persones o entre moltíssimes.

Imagineu una web on podeu posar un texte i a l’instant el puguin veure tansols posant la web…..

Hi ha varis llocs que fan això, jo utilitzo per exemple: http://cl1p.net

Tansols cal posar al darrera un nom o numero…. per exemple http://cl1p.net/120

I ja està !!

1ª Jornada de telecomunicacions en emergencies Figueres 2010

L’associació de radioaficionats de Figueres organitza, amb la col⋅laboració de la Subdelegació del Govern a Girona (Protecció Civil), les primeres jornades en sistemes de telecomunicacions a la ciutat de Figueres. L’esdeveniment tindrà lloc a la Catequística on, a més de l’acte, es podrà visitar la secció territorial de la Unió de Radioaficionats d’Espanya (URE).

Les jornades estan dirigides a totes aquelles persones que estan interessades en les noves tecnologies aplicades als sistemes de telecomunicacions en emergències. Aquest esdeveniment s’organitza també amb la finalitat de donar a conèixer la relació que s’estableix entre el mon de les telecomunicacions en emergències i els radioaficionats.

Horari

En el següent cronograma s’especifica detalladament com succeïrà l’esdeveniment:

• 09:30 a 09:45 − Obertura de portes

• 09:45 a 09:55 − Benvinguda als assistents

• 09:55 a 10:00 − Acte d’inauguració

• 10:00 a 10:45 − Primera ponència a càrrec de D. Alex Casanova EA5HJX “Sistemes de telecomunicacions RoIP ( Radio OverIP)”

• 10:45 a 11:30 − Segona ponència a càrrec de —— “La REMER i les seves funcions”

• 11:30 a 11:45 − Pausa / café

• 11:45 a 12:30 − Tercera ponència a càrrec de D. David Samaniego Casademont, tècnic de telecomunicacions. “Guifi.net”

• 12:30 a 13:15 − Quarta ponència a càrrec de D. Alexandre Arocas EA3FUH “Sistemes de telecomunicacions GSM i 112”

• 13:15 a 14:00 − Cinquena ponència a càrrec de D. Alex Casanova EA5HJX “Sistemas TETRA”