Malgastaràn 400.000 € per fer una xarxa wifi a Figueres

Si ! i després diuen que hi ha crisi !

Hi ha notícies que hem deixen indiferent, però aquesta m’ha deixat de pedra. Fa més d’un any que estic desplegant guifi.net a bona part de l’alt empordà inclòs Figueres. Tot això gràcies a particulars i empreses que apadrinen el material.

Enlloc d’ampliar la xarxa existent, que amb pocs diners aviat estaria feta i cobriria el 99% de la ciutat, prefereixen fer una de nova i cobrir tansols algunes places de la ciutat amb un internet limitat.

VISCA ELS NOSTRES POLÍTICS ! per malgastar els diners tots el partits polítics hi donen suport !  http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/439379.html

Per cert, tot això passa després del gran fracàs de Girona i la seva wifi que ara la treuen a concurs !!  http://www.diaridegirona.cat/girona/2011/02/05/girona-oferira-internet-franc-traves-duna-xarxa-wi-tota-ciutat/463295.html

Salut !!!

Fer un scan amb una mikrotik sense perdre la gestió

A vegades ens ha passat que volem fer un scan a una wlan d’una rb de mikrotik, i ens trobem que si la fem a l’estil tradicional des del winbox, ens quedem fora i es talla perquè no tenim redundància.

Doncs ja ho podem fer tranquilament per telnet de la seguent manera:

interface wireless scan duration=6 wlan1 freeze-frame-interval=2

Aqui ho teniu per defecte a la wlan1, si voleu fer d’una altre tansols ho heu de canviar.

Salut !

Automatitzar Dude amb Ubuntu Server

Si necessitem que s’executi el servidor dude automàticament….

cd /etc/rc5.d/

sudo nano script.sh (on hi posem l’accés al dude, per exemple el meu es: env WINEPREFIX=”/home/david/.wine” wine “C:\Program Files\Dude\dude.exe”

ln -s script.sh S99dude (creen l’enllaç simbòlic i li donem permisos d’execució)

Ara, cada cop que reiniciem la maquina, l’engegarà automàticament…

Salut !